Det mest berusende jeg har vært borti!

Av Jan Otto Hovda - 13. mars 2016

Jeg er i en spesiell periode av livet nå, eller jeg har egentlig vært «her» i flere måneder allerede, men iallfall så merker jeg det enda mer nå; at jeg ikke har helt kontroll over alt jeg har begitt meg ut på, og på alt som har blitt kastet i fanget mitt. Det føles som en berg og dalbane som jeg ikke kan se hvor går ved neste sving, men at jeg er med på reisen uansett!

Noen dager er det akkurat som om at jeg våkner og får en «ut av kroppen-opplevelse», noen dager føler jeg meg helt borte, mens andre dager føler jeg meg helt på topp og superforelska i livet! Når man har så mye som foregår på én gang, og så mye man egentlig ikke har kontroll på, eller faktisk ikke kan styre – blir det fort at man også føler seg litt, ja, hva skal jeg si? Jo, rett og slett litt «lost».

MEN, så tenker jeg da: ville jeg vært foruten alt dette? NEI! Aldri i livet! Uansett hvor stressende det er i perioder, uansett hvor skremmende det er – for det er skremmende å gi alt for å oppnå det man virkelig ønsker, uansett hvor mye jeg ofrer og satser, blir jeg så mye flinkere til å være meg selv. Jeg lærer noe nytt om meg selv hver eneste dag! Jeg føler virkelig at jeg LEVER! At jeg er langt ute av komfortsonen min og at jeg ikke vet hva alle følelsene jeg føler betyr! Noe dypt inni meg sier «hjelp!», men allikevel er dette noe av det mest berusende jeg har vært borti; det å være i så sterk kontakt med det uforutsigbare og råe! Det er nesten slik at jeg kan ta og føle på energien!

Det er i den siste perioden jeg virkelig har fått kjenne på det å ikke vite 100% sikkert hva som skjer videre, samt det å virkelig være takknemlig for det jeg har, og ikke minst det at livet er så vanvittig fint – bare vi fokuserer på de rette delene ved livet. Jeg liker tanken på å føle noe. Å føle livet. Å føle alle følelsene og energien livet gir meg akkurat her og nå! Nå som alt er så rart, så ekte, så usikkert, så skjørt, men på samme tid så fylt av kjærlighet og spenning!

c149679ff43da3df738231fa12e032e8

Det er når man har det slik som dette at man blir ekstra godt kjent med seg selv – både sine gode, og sine ikke fullt så gode sider. Det er så fint. Jeg er så glad for alt som har hendt med meg, og alt som kommer til å bli en del av livet mitt. Så lenge jeg er bevisst på hvem jeg vil være, og hvordan jeg vil takle det – er jeg klar for det meste! Slik håper jeg flere også vil se på det å leve! Vi bestemmer selv hva de ulike situasjonene skal bety for oss! Vi bestemmer selv hvor mye vi orker, hvor mye vi vil gi av oss selv, og når vi er klare for å ta et nytt steg ut i det ukjente.

Jeg sitter her og tenker på om jeg beskriver hvilken periode jeg er i, og hva jeg virkelig føler akkurat nå, godt nok? Men så slår det meg at dere som kjenner dere igjen, at det er dere jeg skriver til – og dere vet nok hva jeg prøver å formidle her. For å beskrive det litt bedre, så kan jeg si at dette er en periode hvor jeg får kjenne på galskapen i livet, kjærligheten, dypet, toppene, det usikre og det fastsatte – alt på én gang. Dette er noe vi mennesker ikke får oppleve så ofte – heldigvis, hehe! MEN det som er så fint med det hele, er at vi får kjenne på et enormt stort spekter av følelser. Vi kommer i kontakt med sjela vår på en veldig annerledes og dyp måte. Sårbarhet er noe av det vakreste jeg vet. Det jeg synes er enda vakrere, er når mennesker ikke er redde for å vise de sidene ved seg selv – de mindre pynta sidene – skyggesidene om du vil. DÉT er vakkert det – og dette er jeg så heldig å ha fått oppleve hos andre. Sterke mennesker som viser sin mykeste og mest sårbare side. Da blir jeg bare enda mer glad i dem! Aldri vær redd eller flau over at du opplever følelser som gjør deg skjør – det er nettopp disse følelsene som viser at du er et dypt og ekte menneske.

deep

Jeg blir så inspirert av andre mennesker som hopper ut i nye utfordringer, lever litt på kanten av stupet, satser og etter hvert hopper utfor og bygger vinger på vei ned! Mennesker som vet at de kun har dette livet, og at det kun er opp til dem å skape det livet de fortjener! Mennesker som man kan sense at det er noe unikt med – ah, jeg får frysninger! Jeg elsker disse menneskene – de gir meg en følelse av frihet! En tanke om at «hvorfor skal alt være gjort så forsiktig, så gjennomtenkt, så etter boka – når man kan gjøre det akkurat som man vil, akkurat når man vil!!!!!» HECK YEAH! 

Om du er en som driter i normen, gjør din egen greie, tar sjanser, feiler, lærer fra egen bok, styrer dine egne dager, lever DITT liv, stoler på magefølelsen fremfor hodet, har sterke grunnverdier, til tider tar vann over hodet, tror på verdien av å leve ut drømmene, overser kritikere, og elsker livet ditt, vil jeg veldig gjerne takke deg!

Tusen takk for at du gjør verden til et mye bedre, inspirerende, kjærligere, spennende og kult sted å være en del av! Jeg håper på å treffe flere som deg på min veg, spesielt nå som jeg selv er i god gang med å bli enda flinkere til å gå min egen vei! La oss heie på hverandre hele veien opp!

Skal man leve av sin egen kreativitet – noe jeg gjør, og jobber for å gjøre resten av livet, er det mye viktigere å ta disse skumle, uforutsigbare veiene et par år før man egentlig er klar, enn å vente flere tiår etter man egentlig burde!

positivevibes

Det er NÅ vi lever, det er NÅ vi må satse, det er NÅ vi må skape gode vennskap, det er NÅ vi må finne kjærligheten til oss selv og ikke minst til livet, det er NÅ det gjelder – ikke om 1 år, ikke om 10 år – hvem vet hva som skjer da? Det er kun NÅ vi har, og det er kun DÉT jeg skal nøye meg med!

//Bilder: Pinterest.com//

Kommentarer

kommentarer