7 ting du MÅ lære deg i 2016!

Av Jan Otto Hovda - 2. februar 2016

Selv er jeg veldig opptatt av å vokse som person – om det så er bare 1 % hver dag, er det viktig for meg at jeg hele tiden blir bedre! Jeg elsker å lære nye ting, finne ut hvordan jeg kan få bedre vaner, bli mer disiplinert, få flere ting unnagjort på kortere tid, samtidig som at jeg ser mer og mer nytten av å lære meg å roe ned… Kunsten å slappe av, gi slipp, finne balansen i livet, være mer spontan, mer takknemlig og ta én ting av gangen. Dette er mye å huske på, men ser vi hvor vi har gått, ser hvor vi skal gå, og klarer å sette pris på begge veier – både den vi allerede har gått, men også den vi skal gå, vil alt bli mye lettere! I dag deler jeg 7 tips til hvordan du kan gjøre veien videre SÅ mye lettere for deg selv!

1. Finn tid til å tilgi andre. Du vet, de som gjorde deg vondt på ungdomsskolen som du fortsatt tenker på og blir dårlig av, men også de som ødela jula for deg i år – det er aldri for tidlig å tilgi! Du trenger ikke å tilgi dem personlig, men tilgi dem inni ditt eget hode, slik at i alle fall du får fred med deg selv, og kan komme deg videre i livet. Det hjelper deg INGEN verdens ting å gå rundt å bære nag; også til og med mot noen som ikke fortjener tiden din – nei det er du for god for! Andre kan ikke gi deg følelsen av frihet, du er nødt til å skape den selv – start med å tilgi, og heller lær av fortidens vonde minner. Kanskje kan du nå se på disse minnene på en annen måte enn før?

2. Husk på at det er kun du som kan definere hva et godt liv er for nettopp deg! Du må ikke tenke at du ikke gjør det som er rett, eller ikke har suksess i livet, på grunnlag av hva som «forventes» av deg av familien, i vennegjengen eller i samfunnet generelt! Det må du slutte med om du har lyst å leve et godt liv! Du må gjøre det som er rett for deg, og slik du vil automatisk bli suksessfull! Det første som gjelder nå, er å starte med å lytte litt mer til hjertet ditt, enn til hjernen din! Hva vil DU!? Hvem vil DU være? Hva er DIN lidenskap? Hvordan kan du leve av den? Hva kan andre få ut av det du har å tilby? Hvilke muligheter ser du i fremtiden når du gjør det du inners inne vet er DITT kall her i livet?! …Det er for sent å angre når du blir gammel og grå, på at du lot de eksterne kritikerne drukne idéene til den indre drømmeren din! …husk på det i dag!

3. Du trenger ikke ha alt på stell hele tiden! «Det er lett å si», tenker du sikkert – for det skal jeg love deg ikke er enkelt! Selv har jeg en trang til å ha kontroll på alt i livet mitt, ned til hver minste detalj. Heldigvis er jeg oppmerksom på det, og vet at det ikke er sunt! Dette er noe vi rett og slett må gi slipp på skal vi få det bedre med oss selv! Når du gir slipp på kontrollen, vil du også merke at skuldrene senker seg. Nå mener jeg at du virkelig gir slipp, ikke bare noen få prosent, men at du slapper av og virkelig føler at det går bra å ha mindre kontroll. Det er umulig å ha kontroll på ALLE plan av livet på én gang. Gi slipp, la ting komme til deg naturlig, og jeg er sikker på at du vil føle mer balanse og ro i hele kroppen, i sinnet og i livet generelt. (…Jeg skal gi beskjed når jeg vet sikkert, hehe!)

4. Veien til målet og visjonen din kan endres! Jeg føler jeg skriver til meg selv nå, for denne appellerer utrolig mye til hvordan jeg selv føler det. Er du som meg, har du en vei du har tegnet ut på kartet, og den skal du gå! Du har planlagt fra i dag til de neste årene, kanskje også tiårene. Du er visjonær og ser at fremtiden er lys og full av muligheter! Det er kjempebra! MEN jeg er her i dag for å fortelle deg at du må huske å leve i nuet også! NÅ er alt vi har, vi vet ikke om vi lever i morgen, eller om ti år. Mitt tips til en fremtids-besatt fra en annen, er å slappe mer av. Ta én ting av gangen for ting vil falle på plass. Du må ikke gå akkurat den veien du tegnet på kartet, du kan ta omveier, snarveier, veier som aldri er blitt oppdaget – du kommer dit du vil bare du har lykken med deg fra starten! Du må være glad der du er NÅ, ikke vente på at fremtiden skal gjøre deg glad! Vær mer åpen til nye muligheter, idéer, veier, og mennesker –  kanskje de vil ta deg til nye høyder, høyder du ikke engang hadde våget å forestille deg på egenhånd!

5. Finn verdien i deg selv, det du har, og der du er nå! Ikke vær misunnelig på andre, på det andre har og hvor de er! Misunnelse er et tegn på dårlig selvtillit, lav selvrespekt og bitterhet! Det har INGENTING med hvem du er, hva du har eller hvor du er i livet! INGENTING! Misunnelse er noe du selv skaper oppe i hodet ditt! Det må du slutte med, du er verdt så mye mer enn å bruke tiden din på å sutre om hva alle andre har, som du ikke har! Det du har er mer enn bra nok, du må bare se det selv. Når du har kommet til det punktet at du kan se verdien i deg selv, vil du ikke lenger føle deg misunnelig på andre, du vil være takknemlig for det du selv har, og mer vil komme din vei! I istedenfor å være misunnelig, kan du heller bli inspirert og motivert av andre! Spør deg selv: «Hva kan jeg gjøre for å komme dit jeg vil?» «Kanskje kan de lære meg noen triks på min veg?» …Snart vil andre komme til deg for tips, tenk på det! Alltid jobb med deg selv, ikke tenk så mye på hva alle andre gjør.

6. Du klarer deg mer enn fint, ja du klarer deg faktisk strålende alene! Du trenger ikke en partner, eller kjæreste for å gjøre deg lykkelig! Dette må være den største løgnen vi har blitt fortalt helt siden vi var små, at når vi  får oss en kjæreste, eller gifter oss, ja da kan vi endelig være lykkelig! Heldigvis har vi kommet mye lengre nå, og ser at vi er nødt til å finne lykken på egenhånd, både inni oss, og eksternt – for å ha det virkelig godt i livet! Ingen kjæreste kan gjøre deg lykkelig, om du ikke var lykkelig før du møtte han eller henne. Lever du et sunt, lykkelig liv der du virkelig elsker deg selv, med selvrespekt, venner, lidenskap og våkenhet, vil du tiltrekke deg en kjæreste som vil være deg verdig! Når du minst venter det kommer kjærligheten – siden du er så fylt med kjærlighet fra før, vil du tiltrekke deg enda mer kjærlighet i både situasjoner og mennesker! Ikke vent til noen andre gjør deg lykkelig, for det er ikke den ultimate lykke – den ultimate lykken er det kun du selv som kan skape! AMEN!

7. Still spørsmål du faktisk vil ha svar på! Du har kanskje hørt om makten til din indre dialog? Det er tusenvis av bøker, artikler og skriv om dette emnet – og det er jeg SÅ glad for! MEN! …gjør vi noe med det? Tar vi det til oss? JA, fra nå av skal vi det! Tankens kraft er ingen spøk! Det er rett og slett fysikk. Alt er energi, selv mennesker, men det visste du sikkert?! Tankene til menneskene er også energi, det er derfor det er så viktig at du stiller spørsmål du faktisk vil ha svar på! Hjernen er satt sammen slik at du skal få svar, uansett hva du stiller den:

Vanlig tankemønster – Du: «Hvorfor er jeg så mislykket? Jeg får ikke til noe av det jeg prøver på!» Hjernen: «Ja, du er mislykket! Det er nok fordi du ikke prøver bra nok, og du pleier jo ikke å få til noe!»

Nytt tankemønster – Du: «Hvordan skal jeg få dette til på den beste måten?» Jeg har jo klart å oppnå så mye tidligere i livet, så dette skal jeg klare!» Hjernen: *tenker ut de ulike og beste måtene å løse problemet på* «Ja, du har klart mye opp gjennom, så dette skal du få til med glans!»

LYKKE TIL!

//Bilde-kilde: Pinterest.com//

Kommentarer

kommentarer