Dette er hvorfor du bør skrive dagbok (ja, også i en alder av 20+!)

Av Jan Otto Hovda - 4. januar 2016

Ehh… Dagbok?! Ja, dagbok! Det er noe av det lureste du kan gjøre! Jeg har gjort det siden barneskolen, og blir bare flinkere og flinkere til å bruke det til min fordel! Man skal ikke bare skrive dagbok for å se tilbake på hverdagslige ting man har gjort, som hva man hadde til middag og når man kom hjem fra jobb; man skal skrive viktigere og mer vekstfremmende ting! Les videre dersom du vil lære hvordan, og ikke minst hvorfor, på en enkel og gøy måte! 😉

dagbok

Som sagt er jeg en viderekommen dagbok-skriver, (hehe, kremt kremt 😉 ) så jeg har én dagbok hvor jeg skriver det viktigste fra dagen min, én bok for alt jeg er takknemlig for og det jeg ønsker å manifestere i livet, én bok der jeg skriver de store tingene jeg har oppnådd, og til slutt én bok der jeg skriver litt tristere ting, ting jeg vil få ut av tankene, og som jeg ikke vil gå å bære på inni meg. Den siste blir ikke tatt frem så ofte, men jeg liker å ha den allikevel – jeg er veldig melankolsk av meg. Jeg skriver ikke hver dag i alle bøkene, men prøver å få med essensen av dagen og hva jeg er takknemlig for!

dagbok

Finn frem en bok eller et ark, det første du finner – om du ikke blir fristet til å gå ut å kjøpe en ny bok som du kan bruke til nettopp dette! Skriv ned essensen av dagen og hva som gjorde den ekstra bra. Du kan også skrive ned det som ikke var så bra, og hva du heller ville at skulle skjedd. Skriv hva du er takknemlig for, og virkelig kom i kontakt med de unike følelsene dette gir deg. Skriv også det du ønsker å få mer av i livet ditt, kanskje også et bilde av målene og visjonen din er fint å ha med!? Begynn i det små, prøv deg frem, for så å finne din beste måte å gjøre det på! 🙂

De beste grunnene til å skrive dagbok:

Du blir bedre kjent med deg selv – om du skriver dagbok om oppturer og nedturer gjennom hele året, er det klart at du vil bli bedre kjent med den du er som person. Du vil rett og slett tilbringe god gammeldags kvalitetstid med verdens viktigste person – nemlig deg selv!

Du får sett utviklingen din – du kan, på en dårlig dag for eksempel, ta frem dagboken og fiske frem gode minner. Her får du alt du har oppnådd svart på hvitt, så ingen grunn til å sutre over dårlige dager – fokusér heller på hva du faktisk har mestret med glans! Du får også sett hva som har endret seg. Hva er nytt og hva er ikke lenger en del av livet ditt? Hva har endret seg mest? Skriver du dagbok, vil du alltid kunne finne frem ting som dette!

Du får satt ting i perspektiv – hva er det egentlig som er viktig i livet? Det er ofte de små tingene, ja hverdagslige ting som venner, familie, hobbyer, alenetid, ferieturer, en god vits eller kanskje når du dumma deg ut foran hele gjengen?! Ting som dette er alltid gøy å se tilbake på! Det er dette som har en viktig verdi i livet; ting man ser tilbake på, smiler og rister på hodet av, hehe! Hva har verdi for deg? Skriv ned små og store ting du er takknemlig for – alt fra mennesker, hendelser og plasser.

Du vil tiltrekke deg mer av det gode i livet – det du skriver i dagboka di eller andre plasser, vil også bli en del av det du tiltrekker deg. Fokusér derfor på det du virkelig er glad for i livet ditt og det du er takknemlig for at skal komme i livet ditt fremover! Vi blir det vi tenker!

Du får orden på alle idéene dine – får vi ikke alle noen fantastiske idéer som bare forblir idéer iblandt?! De bare surrer rundt i hodet, og blir ikke fanget opp… Skriver du dagbok, kan du også fange opp idéer som dukker opp! Lag en plan på hvordan disse kan gjøres om til mål og plassér det så i din visjon. Slik kan idéene dine faktisk bli til noe virkelig!

Du kan bruke det som terapi – å skrive dagbok er en privatsak, det er noe du bør gjøre når du er alene. Alenetid er noe vi alle har godt av, men spesielt om du er introvert. Å skrive virker som terapi og vil hjelpe deg å slappe av samtidig som du letter på trykket ved å ikke lenger ha alle tankene sittende fast i hodet.

Du kan få ut aggresjon – jeg vet at denne virker! Er du sint eller irritert på en person, men ikke vil si det rett i fleisen på han eller henne – så skriv det! Du trenger ikke gi det du skriver videre, men det er godt å få ut de vonde følelsene! Skriv det ned, og ikke samle på kruttet! Få det ut, og du vil føle deg mye lettere etterpå!

dagbok

//Bilder: Pinterest.com//

Kommentarer

kommentarer