Slik kommer du deg bort fra å ha «trust issues»!

Av Jan Otto Hovda - 11. februar 2016

Det er så alt for mange som er usikre i forholdene sine. De er livredde for å bli forlatt, de er sykelig sjalu på andre menn eller kvinner som har den minste kontakt med kjæresten deres, og de er lite fan av at kjæresten har mange venner, hobbyer og jobber – for da blir det mindre tid til dem. De har «trust issues» og er konstant redd for å ikke få nok kjærlighet. Kjenner du deg igjen? Eller kanskje du har venner eller en kjæreste som er slik?

Hva tror du er grunnen til at noen føler det slik; at de er avhengig av et annet menneske for å føle kjærlighet i livet? Jeg er ganske sikker på at det er av den enkle grunn at de ikke ser verdien i seg selv. De må alltid søke bekreftelse hos andre for å få svar på om de er gode nok, eller om det de gjør er bra nok. Ofte er det to som føler det slik i et slikt forhold, andre ganger er det bare den ene. Uansett er det like slitsomt og unødvendig. Det ødelegger SÅ mye både for forholdet og for hvert enkelt individ.

Du har kanskje opplevd å bli sviktet flere ganger i tidligere forhold? Kanskje bruker du di periodene av livet på å bryte deg selv ned, og til å lage usunne overbevisninger om at du ikke kan stole på noen igjen?! Ikke vet jeg hva din grunn er, men du er nødt til å lage deg nye overbevisninger og komme deg videre! Prøv å se på de tidligere situasjonene i et annet lys! Du vet iallfall hva du IKKE skal rote deg borti igjen, og du vet at du er verdt mer enn som så! Hva er det viktigste du lærte av den perioden i livet? Hvordan kan du bruke det som noe nyttig nå? Tenk over det…

Om du er redd for at noen skal gå fra deg, plutselig slutte å elske deg, finne en annen, eller ikke lenger synes du er fin nok  – er du ikke klar for å være i et forhold! Et forhold handler ikke om å være usikker, det handler om å ELSKE, om å vokse SAMMEN, om å GI ALT, om å være i BALANSE, og ikke minst om å føle seg TRYGG på seg selv, og den andre parten! Ikke om usikkerhet, nervøsitet, sjalusi og misunnelse. Misunnelse må være drepen på et forhold, spør du meg! Tenk å føle misunnelse over den man liksom skal elske, støtte og heie på hele veien opp?! Det eneste du skal føle er stolthet for at den personen du er sammen med oppnår noe stort!

trust issues

Jeg kunne ALDRI vært i et forhold hvor kjæresten min ikke likte at jeg ville lære mer, tjene mer penger, reise, få flere venner, og i det hele tatt at jeg sto på egne bein og hadde store mål! ALDRI! Jeg forventer at den som er i et forhold med meg er like gira på mine drømmer og min visjon som meg selv! Hva er vel bedre enn TO sjeler som higer etter noe større? Tenk på alt som kan utrettes da! Uten noen form for misunnelse, sjalusi og usikkerhet – bare kjærlighet, støtte og store ambisjoner både hver for seg OG sammen! Jeg vil være i et forhold der partneren min også forventer av meg at jeg har egne ting jeg holder på med, og at målene mine blir nådd! Et forhold handler om å backe hverandre opp, ikke å bryte hverandre ned!

Om du tar deg selv i å føle sjalusi, eller til og med misunnelse i ditt forhold, bør du begynne å se innover. Bli bedre kjent med deg selv, og forstå hvorfor disse følelsene oppstår. Når var første gang du følte det slik? Hva tror du var grunnen til det? Hva må til for at du ikke lenger skal føle det slik? …Mitt råd er å bruke tid på selvrealisering. Finne ut hvem DU er, hvilken verdi DU har, hva DU kan tilby verden, og hva du vil med DITT liv! Når du endelig ser hvor mye du selv er verdt, og elsker det du holder på med, vil du ikke lenger trenge å hente kjærlighet utenfra, for den er inni deg – alltid! Du må bare vite hvor du finner den, for så å hente den frem. Det vil føles SÅ godt å ikke måtte være avhengig av noen andre for å føle at du er verdt noe!!! Du kommer ikke til å være redd for at noen forlater deg heller, for den tanken er ikke verdt ett usselt øre – og du vet det!

trust issues

Når du er i balanse med deg selv, og vet at kjærlighet er å finne over alt – i alle mulige former, vil du finne noen som tenker i samme baner som deg selv, når du minst venter det. Sammen vil dere dyrke den kjærligheten dere begge er verdt: ubetinget kjærlighet! Ikke noe mer, ikke noe mindre. Ubetinget kjærlighet til hverandre og til livet. Når dette er livet ditt, vil du ikke engang ha tid til å tenke slik du tidligere tillot deg selv å tenke!

Start med å:

Elske deg selv.

Elske det du gjør.

Elske verden rundt deg.

Elske menneskene rundt deg.

Elske alt det du har og det du kommer til å få.

…Jo mer du elsker, jo mer kjærlighet vil du få tilbake…

Kommentarer

kommentarer